LONDEN - Richard Krajicek is Wimbledon goed begonnen. De Argentijn Franco Squillari boog na drie sets het hoofd voor de Muiderberger; 6-2,7-5,7-6). Ook Mirjam Oremans haalde de tweede ronde. Haar collega Seda Noorlander overleefde de eerste ronde echter niet. De Haagse tennisster verloor kansloos van de Tsjechische Daja Bedanova.
Wimbledon

Krajicek neemt het in de tweede ronde tegen James Blake. De als 29ste geplaatste Amerikaan had de eerste twee sets met 6-2 gewonnen toen zijn opponent Mariano Zabaleta moest opgeven.

Krajicek speelde in 2000 voor het laatst op het grandslamtoernooi in Londen. Eind oktober dwong een elleboogblessure hem een langdurige rustpauze in te lassen. Na ruim anderhalf jaar maakte de tennisser vorige week in Rosmalen zijn comeback met een nederlaag tegen de Zwitser Roger Federer. Omdat zijn arm goed op de partij reageerde, besloot Krajicek ook in Wimbledon zijn opwachting te maken.

De service van de Muiderberger was tegen Squillari goed op dreef. Na een vlotte start in de eerste set bood de Argentijn in de tweede doorgang meer tegenstand, maar Krajicek besliste de partij in de tiebreak van de derde set met 7-5.

Miriam Oremans is haar laatste optreden op Wimbledon begonnen met een overwinning. De tennisster uit Berlicum won in de eerste ronde met 6-3 6-4 van de Française Alexandra Fusai. Oremans speelt in de tweede schifting tegen de als dertiende geplaatste Amerikaanse Meghann Shaughnessy.

/DOSSIERWimbledon