Eduardo Berizzo zit voorlopig niet op de bank bij Sevilla. De Argentijnse trainer, die is getroffen door prostaatkanker, wordt dinsdag geopereerd.

Ernesto Marcucci, coach van het tweede, neemt de taken van Berizzo voorlopig over. Hoelang hij ontbreekt hangt af van het verloop van de behandelingen, meldt Sevilla maandag.

De 48-jarige Berizzo vertelde afgelopen dinsdag in de rust van de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool aan zijn spelers dat hij ziek is. Sevilla stond op dat moment met 0-3 achter, waarna het nog 3-3 werd.

"Ik houd er niet van het middelpunt van de aandacht te zijn. Maar ik bedank mijn spelers voor het gebaar en de steun die ik heb gekregen", zei Berizzo na afloop.

Ook zondag tegen Villarreal (3-2) was Berizzo nog eindverantwoordelijke bij Sevilla, dat vijfde staat in de Primera Division.

Deportivo La Coruña

Berizzo, die dertien interlands speelde voor Argentinië, is bezig aan zijn eerste seizoen als trainer in Sevilla. Hij kwam afgelopen zomer over van Celta de Vigo, waarmee hij de halve finale van de Europa League haalde.

Komende zaterdag speelt Sevilla om 18.30 uur thuis tegen Deportivo La Coruña.

Bekijk het programma en de stand in de Primera Division