Anthony Hudson stopt als bondscoach van Nieuw-Zeeland. De Engelsman had de 'All Whites' ruim drie jaar onder zijn hoede, maar verloor vorige week de play-off met Peru om een plek op het WK van komend jaar in Rusland.

Na de 0-0 voor eigen publiek in Wellington moest de kampioen van Oceanië in de Peruaanse hoofdstad Lima met 2-0 buigen voor het land van Feyenoorder Renato Tapia.

Nieuw-Zeeland deed eerder dit jaar wel mee aan de Confederations Cup. De ploeg van Hudson, zelf de jongste bondscoach ooit op het toernooi, strandde in de groepsfase na nederlagen tegen gastland Rusland, Mexico en Portugal.

"Ik ben trots op hoe ver dit team de afgelopen drie jaar is gekomen", zei de 36-jarige Brit. "Ik hoop dat ik tijdens mijn periode als bondscoach het fundament heb gelegd voor toekomstig succes."

Ryan Thomas (PEC Zwolle) en Marco Rojas (sc Heerenveen) kwamen onder Hudson regelmatig in actie voor de nationale ploeg van Nieuw-Zeeland.

NEC

De in de Verenigde Staten geboren Hudson stond in 2001 onder contract bij NEC, maar liet al na zes maanden zijn contract ontbinden. Hij kwam verder ook uit voor West Ham United, Luton Town en het Amerikaanse Wilmington Hammerheads.

In de VS begon hij ook zijn trainerscarrière, bij Real Maryland. Daarna was hij verantwoordelijk voor Newport County, Jong Bahrein, het grote Bahrein en de beloftenploeg van Nieuw-Zeeland.