ROSMALEN - De Griekse tennisster Eleni Daniilidou heeft zaterdag op het gras van Rosmalen de finale bij de vrouwen gewonnen van het Ordina Open. Zij versloeg de als vierde geplaatste Russische Jelena Dementjeva in drie sets: 3-6 6-2 6-3. Voor de -jarige Griekse speelster was het de eerste overwinnng in een toernooi van de WTA.

"Ik hou van gras", vertelde Daniilidou na de huldiging, "ik speel beter op gras dan op hardcourt of gravel. Op gras kan ik mijn agressieve spelletje het beste ontwikkelen."

Agressief

Eleni Daniilidou tennist agressief en vecht tot tot het laatste punt. Deze kwaliteiten hielpen haar sensationeel door het schema van het 7e Ordina Open heen met winstpartijen op vier geplaatste speelsters. Vooral in de beslissende fase.

Beetje geluk

De nummer 51 van de wereld won in de kwartfinale de Francaise Amélie Mauresmo en in de halve eindstrijd van titelverdedigster Justine Henin. De Waalse kwam op zes matchpoints maar kon ze niet verzilveren, waarna de Griekse toesloeg. "Ik heb wel een beetje geluk gehad", gaf Daniilidou toe.

Dementjeva

In de finale tegen de nerveuze favoriete Dementjeva maakte zij indruk met een verwoestende cross forehand en geplaatste slice backhands. Haar strijdlust en lachjes naar de tribunes brachten het Nederlandse tennisvolk op haar hand. Ze gaat nu opgewekt naar Wimbledon in de hoop daar verder geschiedenis te schrijven.

In de eerste ronde speelt zij tegen de Kroatische Jelena Kostanic. Tennis had ze door toeval geleerd. "Ik woonde als kind naast een sportcentrum. Daar deed ik veel aan sport, basketbal en volleybal. Een tennisleraar vond dat ik een leuk gezicht had en vroeg mij of ik tien minuten met hem wilde tennissen. Zo ging het daarna elke dag en duurde de tennisles steeds een beetje langer."

"Ik begon het leuk te vinden en vroeg na een week aan mijn ouders een eigen tennisracket. Nu heb ik een titel gewonnen, ga ik naar Wimbledon en over twee jaar speel ik de Olympische Spelen in Athene."