DEN HAAG - Na de beslissende strafschop in de wedstrijd tegen Spanje is op de Zuid-Koreaanse ambassade in Den Haag het feest losgebarsten. Ambassadeur Kim Yong Kyoo maakte spontaan een vreugdedans met de andere fans.

Na de strafschop die door de Koreaanse doelman werd gekeerd explodeerde de zaal in vreugde. Uitgerust met vlaggen, trommels en getooid in rode shirts vielen de uitzinnige fans elkaar in de armen, met de ambassadeur als middelpunt van de hossende menigte.

Champagne

Hij ontkurkte direct na de overwinning een fles champagne en zette de schuimende fles aan de mond. "Ik had al voorspeld dat ze in de tweede helft aanvallender zouden gaan spelen en ik heb gelijk gekregen. We gaan ons best doen om ook de halve finale te winnen."

Gejuich

In de ambassade hadden zich zaterdagmorgen zo'n vijftig mensen verzameld om de match op televisie te bekijken. Het ging om ambassadepersoneel en hun familie. Elke Koreaanse aanval werd met gejuich en spreekkoren ontvangen. Vooral de naam van de Koreaanse keeper Jae-Woon Lee, die een paar goede reddingen verrichtte, werd regelmatig gescandeerd. In de rust kregen de voetbalkijkers kleine voetballen van rijst als versnapering.

Stamcafé

Ook in het geboortedorp van Hiddink barstte het gejubel los na de historische zege. In Varsseveld trilde Hiddinks stamkroeg op z'n grondvesten. In Grand Café De Ploeg hadden zich zo'n 200 gasten, waaronder een aantal Zuid-Koreanen, verzameld.

/SPORTSprookje Zuid-Korea kent geen einde