KATWIJK - Mark van Bommel verwacht pas aan het einde van het seizoen duidelijkheid over zijn nieuwe werkgever. De aanvoerder van PSV staat in de belangstelling van drie Europese clubs. Hij wil zich echter volledig concentreren op de titelstrijd en de duels in de Champions League.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Zaakwaarnemer Rob Jansen wil niet vertellen of Barcelona zich in de strijd om Van Bommel mengt. "Dat is niet om vervelend te doen, maar we hebben de betreffende clubs geheimhouding beloofd."

Spaanse kranten meldden dinsdag opnieuw dat de aanvoerder van PSV voor drie jaar naar de Spaanse club vertrekt. Van Bommel had zondag na het duel met Ajax nog goede hoop dat hij snel zijn nieuwe werkgever bekend kon maken. "Maar dat lukt dus niet", zei Jansen. "Hij gaat zich nu volledig op PSV en het Nederlands elftal richten. Daarna is er nog tijd genoeg om een besluit te nemen. Tot die tijd zal hij niet over zijn toekomst praten. De contacten lopen via mij."

Van Bommel vertrekt aan het einde van het seizoen transfervrij bij PSV, de club waar hij de afgelopen zes seizoenen onder contract stond. De successen van de Eindhovense club zijn voor hem geen aanleiding om zijn verbintenis te verlengen. "Het is nu een mooi moment voor een nieuwe stap", zei hij.