BOEKAREST - Steaua Boekarest is de hofleverancier van de Roemeense selectie voor de komende WK-kwalificatieduels met Nederland (zaterdag) en Macedonië (woensdag 30 maart). De befaamde club, die zondag door het Spaanse Villarreal werd uitgeschakeld in het UEFA-bekertoernooi, staat zeven spelers af aan de groep van 22 man. Ajax is met twee spelers (doelman Lobont en aanvaller Mitea) vertegenwoordigd in de Roemeense ploeg.

Opvallend in de selectie is de naam van Tiberiu Ghioane, middenvelder van Dinamo Kiev. Hij is hersteld van een vermeende lichte beroerte. Ook Cristian Chivu (ex-Ajax, nu AS Roma) is na een teenblessure die hem zes weken aan de kant hield weer van de partij.

Selectie

De Roemeense selectie:
doel:
Lobont (Ajax), Popa (Politehnica Timisoara)
verdediging: Rat (Sjachtar Donetsk), Chivu (AS Roma), Iencsi (Spartak Moskou), Contra (Politehnica Timisoara), Ogararu, Radoi, Ghionea, Marin (Steaua Boekarest)
middenveld: Ghioane (Dinamo Kiev), Pancu (Besiktas), Galca (Almeria), Petre (Dinamo Boekarest), Munteanu (Steaua Boekarest), Plesan (Universitatea Craiova)aanval:
Ilie (FC Zürich), Mitea (Ajax), Cristea, Oprita (Steaua Boekarest), Bucur (Sportul Boekarest), Moldovan (Politehnica Timisoara).