AMSTERDAM - FC Groningen heeft zondag op de valreep een punt overgehouden aan het thuisduel met Willem II. Bobson zette de Tilburgers halverwege de eerste helft op voorsprong. Vier minuten voor tijd maakte Nevland gelijk.

FC Utrecht moet serieus vrezen dat het komend seizoen verstoken blijft van deelname aan Europees voetbal. De club, slechts goed voor één winstpuntje uit de laatste vijf duels, verloor voor eigen publiek van Heerenveen (0-1). Yildirim maakte in de 25e minuut de enige treffer in een slechte wedstrijd.

FC Utrecht speelde in de tweede helft met tien man. Aanvoerder Tanghe kreeg in de 44e minuut zijn tweede gele kaart. FC Utrecht treft in de komende duels PSV en AZ.

FC Twente dankt N'Kufo

FC Twente heeft in de strijd om Europees voetbal een belangrijke, maar moeizame zege behaald op ADO Den Haag: 2-1. In de negentigste minuut verzilverde N'Kufo een strafschop voor de thuisploeg.

Voor rust scoorde Cziommer 1-0 . Kort na rust maakte Niemeyer een eigen doelpunt: 1-1. ADO speelde de gehele tweede helft met tien man. Aanvoerder Van der Leegte kreeg in blessuretijd voor rust zijn tweede gele kaart.