ROTTERDAM - Doelman Patrick Lodewijks staat de komende drie weken bij Feyenoord aan de kant. Onderzoek in het ziekenhuis wees zondagochtend uit dat de 38-jarige doelman een spierbeschadiging aan het bovenbeen heeft opgelopen. Hij raakte zaterdagavond tijdens de warming-up voor de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-4) geblesseerd.

Door het wegvallen van Lodewijks keerde de Hongaar Babos terug onder de lat.Zijn optreden tegen RKC Waalwijk was opnieuw niet overtuigend. De voormalige doelman van NAC raakte dit seizoen tot twee keer toe zijn basisplaats kwijt aan oudgediende Lodewijks, die met Feyenoord in onderhandeling is over een nieuw contract voor een jaar. Over de toekomst van Babos, die een verbintenis tot medio 2008 heeft in de Kuip, is nog niets bekend.

Feyenoord werkte in Waalwijk de eerste helft af zonder reservedoelman op de bank. Pas in de rust voegde derde keeper Malkowski, die rustig thuis was, zich bij de Rotterdamse reserves. "Pascal Bosschaart stond bij ons al te popelen om het doel in te gaan indien Babos zou uitvallen", sprak coach Gullit na afloop met een lach. "Gelukkig was die noodmaatregel niet nodig."