LONDEN - Didier Drogba heeft openlijk excuses aangeboden aan de Zweedse scheidsrechter Anders Frisk. De Ivoriaan van Chelsea deed dat naar aanleiding van het plotselinge besluit van Frisk na talloze bedreigingen als arbiter te stoppen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

"Ik bied mijn verontschuldigingen aan voor het feit dat ik zijn afscheid van het voetbal heb bespoedigd", zei Drogba. "Ik hoop dat hij van gedachten verandert. Voetbal heeft grote scheidsrechters nodig en hij is er een van."

Drogba speelde met Chelsea in de Champions League tegen FC Barcelona. In de eerste wedstrijd tussen beide clubs kreeg Drogba de rode kaart. Barcelona won het eerste duel, maar werd in het tweede toch uitgeschakeld door Chelsea.

Chelsea's coach Jose Mourinho zei destijds dat Barca's coach Frank Rijkaard in de rust met Frisk had gesmoesd. Drogba werd kort na de hervatting weggezonden. Chelsea boycotte na afloop de persconferentie.

Anders Frisk verklaarde in het weekeinde dat hij niet van zijn besluit te stoppen zal terugkomen, ondanks bemiddelingspogingen van de UEFA en FIFA.