ALPHEN AAN DEN RIJN - Proftennisser Martin Verkerk ondergaat over een week in New York een tweede operatie aan zijn schouder. Een rustperiode van vier weken maakte de 25-jarige Alphenaar niet pijnvrij.

Martin Verkerk speelde vorige zomer in Hilversum, kort nadat hij in het Dutch Open te Amersfoort zijn tweede ATP-toernooi had gewonnen, zijn laatste tenniswedstrijd. Zijn geblesseerde schouder werd op 11 oktober in Berlijn geopereerd. Het was tevoren bekend dat het revalidatieproces maanden zou vergen.

Toen de tennisser de training hervatte, kreeg hij weer pijn. De specialist in Berlijn die zijn schouder opereerde schreef hem vier weken volstrekte rust voor. Dit heeft niet geholpen. De Amerikaanse specialist dr. Altchek beloofde Verkerk van de pijn af te helpen in een nieuwe operatie. Deze wordt maandag 28 maart in New York uitgevoerd.

"Ik heb geen keus", aldus Verkerk over de nieuwe tegenslag. "Het is buitengewoon vervelend maar ik ben ook blij dat er nu wat gebeurt. Rust houden is niets als het niet tot verbetering leidt." "De specialist in New York meent dat Martin over een paar maanden weer kan gaan spelen", zei zijn coach Nick Carr. De Nieuw-Zeelander reist met de geblesseerde speler mee naar Amerika.