LONDEN - Arjen Robben heeft, een week voor de dubbele interland van het Nederlands elftal tegen Roemenië en Armenië, zijn rentree gemaakt bij Chelsea. De linksbuiten viel in het met 4-1 gewonnen duel tegen Crystal Palace in de 74e minuut in en drukte meteen zijn stempel op de wedstrijd. In de 78e minuut gaf hij een assist op de eveneens ingevallen Kezman (3-1). In de slotfase maakte de Serviër ook nog de 4-1.

Marco van Basten nam afgelopen vrijdag alvast een voorschot op de invalbeurt van Robben en nam hem op in de selectie voor de twee kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2006 in Duitsland. Hij hoopte op speelminuten van de linkerspits, omdat Chelsea hem daardoor niet zou kunnen verbieden in Londen achter te blijven. Robben kon anderhalve maand niet spelen vanwege een voetblessure.

Van Persie

Ook Robin van Persie vestigde zaterdagmiddag de aandacht op zich. Aanvankelijk zou hij in het duel van zijn club Arsenal tegen Blackburn niet spelen. Maar omdat zijn teamgenoot Freddie Ljungberg tijdens de warming-up geblesseerd raakte, kwam hij alsnog in het veld. De voormalige Feyenoorder beschaamde het late vertrouwen van zijn coach Arsene Wenger niet en maakte in de uitwedstrijd tegen Blackburn Rovers het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0.

Naast Ljungberg miste Arsenal ook Dennis Bergkamp, Thierry Henry en Robèrt Pires, die allen geblesseerd zijn. Mede dankzij de treffer van Van Persie won de ploeg toch, in een matige wedstrijd tegen Blackburn Rovers. In de tweede helft had de ex-Feyenoorder zijn optreden nog extra glans kunnen geven, maar hij zag een geplaatst schot slechts de bovenkant van de lat schampen.

Manchester

Ook Manchester United won zaterdag met 1-0 en blijft daardoor de nummer twee van de Premier League. Van Nistelrooij begon in de basis, maar werd - zonder te scoren - in de 77e minuut vervangen. Cristiano Ronaldo was de enige die doelman Van der Sar wist te passeren: 1-0.

Jol

Martin Jol won met Tottenham Hotspur met 2-1 van Manchester City, waar Musampa en Bosvelt in de basisformatie begonnen. Patrick Kluivert speelde bij Newcastle United slechts een bijrol. In de wedstrijd tegen Portsmouth (1-1) viel hij pas in de 87e minuut in.