INDIAN WELLS - Lindsay Davenport speelt zaterdag in de finale van het Masters tennistoernooi van Indian Wells tegen Kim Clijsters. De als eerste geplaatste Amerikaanse vernederde in haar vaderland de nummer drie Maria Sjarapova uit Rusland: 6-0 6-0.

Sjarapova, die dit jaar al de toernooien van Tokio en Doha won, verloor nooit eerder een partij zonder een game te winnen. "Soms heb je van die dagen waarop je het gevoel hebt geen bal te kunnen missen. Vandaag speelde ik vreselijk en sloeg zij elke bal zo hard als ze kon op de lijn", zei de 17-jarige Sjarapova laconiek.

Clijsters bereikte vrijdag de finale door de vierde geplaatste Russin Jelena Dementjeva te verslaan. De Belgische won met 6-4 6-2.

In het mannentoernooi van Indian Wells bereikte Andy Roddick (3e geplaatst) de halve eindstrijd door de Spanjaard Carlos Moya (7) te verslaan met 6-7 6-4 6-1. Nummer twee Lleyton Hewitt uit Australië hoefde in de kwartfinales niet aan de slag, aangezien zijn Amerikaanse tegenstander Andre Agassi vooraf opgaf wegens een gezwollen teen.