Cuco Martina heeft het ziekenhuis van Lyon donderdag alweer mogen verlaten. De verdediger van Everton viel 's avonds geblesseerd uit in de uitwedstrijd tegen Olympique Lyon in de Europa League.

Martina leek de nacht in het ziekenhuis door te moeten brengen, maar na medisch onderzoek kreeg de geboren Rotterdammer toch toestemming om tegelijk met zijn ploeggenoten terug naar Engeland te reizen.

Martina landde in de slotfase van de eerste helft na een duel met Maxwel Cornet hard op zijn rug. Hij moest met een brancard van het veld.

"Hij klaagde vooral over pijn aan zijn nek", zei interim-manager David Unsworth van Everton na de ruime nederlaag van zijn elftal (3-0). "Hij is voor röntgenfoto's en scans naar een ziekenhuis gegaan.''

Daar bleek dus dat de schade bij Martina meeviel. Het is nog onduidelijk of de rechtsback zondag zijn opwachting kan maken in het competitieduel in eigen huis met Manchester United.

Nederland

Martina verhuisde afgelopen zomer van Southampton naar Everton, waarvoor hij vooralsnog negen officiële wedstrijden speelde.

Martina kwam in Nederland uit voor RBC Roosendaal (2008-2011), RKC Waalwijk (2011-2013) en FC Twente (2013-2015).

Bij Everton is Martina ploeggenoot van zijn landgenoten Maarten Stekelenburg en Davy Klaassen. Tot een week geleden zwaaide Ronald Koeman bovendien de scepter op Goodison Park.

Door de verliespartij in Lyon weet Everton nu al dat het met nog twee groepsduels voor de boeg geen kans meer maakt op overwintering in de Europa League.