DEN BOSCH - FC Den Bosch heeft de moed opgegeven om volgend seizoen op het hoogste niveau actief te kunnen blijven. De ploeg leed vrijdagavond tegen Roda JC de twaalfde achtereenvolgende nederlaag (3-0) en vooral de manier waarop was meelijwekkend.

In plaats van te strijden voor een mogelijke laatste kans, groef hekkensluiter FC Den Bosch zich van begin af aan tot ver op de eigen helft in. Met zoveel mogelijk spelers achter de bal werd Roda JC, dat uit de laatste zes wedstrijden maar één punt had behaald, uitgenodigd om rijkelijk aan te vallen. Het was bedoeld als een uiterste redmiddel, maar ook dat faalde.

Speels gemak

De Limburgers snelden ondanks de drukte met speels gemak door de Bossche linies waar Schulp (geblesseerd) en Uneken (geschorst) node werden gemist. Cissé opende in de 27e minuut de score, het was al zijn derde kans van de wedstrijd. De Ivoriaan rondde een prima actie van landgenoot Kone af. Even later gleden Biyadat en Verhaegh de bal na een nieuwe poging van Cissé samen van de doellijn.

Eigen succes

In de wetenschap dat één van beide naaste concurrenten De Graafschap en RBC zaterdag in een rechtstreeks duel punten zal verspelen, probeerde FC Den Bosch daarna voor eigen succes te gaan. Eerst miste Cas een kans op de gelijkmaker, daarna reageerde Van Dijk alert bij een kopbal van Van de Laak.

Op slag van de rust was de wedstrijd echter al beslist. Bodnar, die na een kopstoot richting Snoyl kort daarvoor geel kreeg waar rood niet had misstaan, maakte van grote afstand uit een vrije trap de tweede Limburgse treffer.

Bakkal

In de tweede helft had de thuisclub met Limburgse goedkeuring een veldoverwicht, maar ook het inbrengen van extra aanvallers bracht voor FC Den Bosch geen verlichting. Invaller Bakkal had nog de meeste pech, hij moest zich na amper zes minuten wegens een blessure laten vervangen door Powel. Invaller Jongen maakte in de slotminuut de schade nog erger voor de zekere degradant, 3-0. Zelfs een tegentreffer was de thuisclub niet gegund, Bodor haalde de bal diep in blessuretijd van de doellijn.