KUALA LUMPUR - Ferrari maakt gebruik van een "oneerlijk voordeel" omdat de Italiaanse renstal tijdens het seizoen meer dan dertig dagen test. Dat zeggen de overige negen concurrerende teams vrijdag.

Alle teams hebben afgesproken gedurende het seizoen maximaal dertig dagen te testen. Ferrari heeft als enige renstal deze overeenkomst niet ondertekend. De Italiaanse wereldkampioen, die twee private circuits tot haar beschikking heeft, kan zodoende veel sneller progressie boeken. "Dit destabiliseert de Formule 1", zeggen de teams in een verklaring.

"Het is onvermijdelijk dat door dit besluit van Ferrari de kosten in de Formule 1 zullen stijgen. Terwijl we dat juist wilden voorkomen. We verwachten dat Ferrari zijn beslissing heroverweegt en op een verantwoordelijke manier onze kostenbesparende actie steunt."

De Italianen verdedigen hun beslissing om verder te gaan met testen door te onderstrepen dat Ferrari het enige topteam is dat op Bridgestone-banden rijdt. "We helpen Bridgestone met hun ontwikkeling. Daar profiteren ook Jordan en Minardi van", aldus Ferrari-baas Jean Todt. Deze twee teams rijden ook op Bridgestone-banden.