ZEIST - Martijn Meerdink (AZ), Hedwiges Maduro en Ryan Babel (beiden Ajax) zijn door bondscoach Marco van Basten opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijden van Oranje tegen Roemenië (26 maart) en Armenië (30 maart). Het drietal debuteert bij het nationale team.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Meerdink werd nooit eerder voor een vertegenwoordigend elftal geselecteerd. Maduro en Babel zijn al vertrouwd met het spelen in nationale teams. Maduro werd vorige maand op het laatste moment overgeheveld van het Nederlands elftal onder 20 naar Jong Oranje, dat in Derby met 2-1 te sterk was voor de Engelse leeftijdgenoten. Babel droeg voor het laatst een Oranjeshirt bij de oefeninterland van het elftal onder 20 tegen Engeland op 10 oktober vorig jaar (1-0 verlies).

Robben

Wesley Sneijder, Ruud van Nistelrooij en Arjen Robben keren terug bij de groep na blessures. Ook de PSV-spelers Wilfred Bouma en Phillip Cocu, die vorige maand tegen Engeland ontbraken vanwege respectievelijk griep en de naweeën van een longontsteking, zijn opgeroepen.

Bouma speelde zijn laatste interland tegen Finland op 13 oktober 2004 (3-1 winst). Sneijder, Van Nistelrooij, Cocu en Robben konden hun laatste 'cap' bijschrijven in het laatste duel van Oranje in 2004, met Andorra op 17 november (3-0 winst).

Roy Makaay (geblesseerd), Pierre van Hooijdonk, Nigel de Jong, Romeo Castelen en Ugur Yildirm (allen gepasseerd) ontbreken in de selectie van twintig man. De Jong en Castelen versterken volgende week de gelederen van Jong Oranje. Davids (geen wedstrijdritme), Patrick Kluivert en Clarence Seedorf (beiden opnieuw gepasseerd) zijn evenmin geselecteerd.

Selectie

Selectie: Doel: Van der Sar, Timmer. Verdediging: Boulahrouz, Bouma, Van Bronckhorst, Heitinga, Kromkamp, Mathijsen, Melchiot. Middenveld: Van Bommel, Cocu, Landzaat, Maduro, Sneijder, Van der Vaart. Aanval: Babel, Kuijt, Meerdink, Van Nistelrooij, Robben.