INDIAN WELLS - Titelhouder Roger Federer heeft zich vrijwel moeiteloos geplaatst voor de halve finales van het Masters-tennistoernooi van Indian Wells. De Zwitserse nummer 1 van de wereld was binnen 66 minuten klaar met de de Duitser Nicolas Kiefer: 6-4 6-1.

Federer speelde in de eerste set nog een beetje stroef. Hij verloor zijn service in de eerste game van de wedstrijd en leverde daarna ook zijn opslag in de negende game in. De titelverdediger dwong evenwel zoveel fouten af bij Kiefer dat de eerste set toch in zijn bezit kwam, 6-4.

Oppermachtig

In de tweede set was Federer oppermachtig, 6-1. Hij speelt in de halve eindstrijd tegen de Argentijn Guillermo Canas, die de Brit Tim Henman in twee lange sets versloeg: 7-6 7-5. Voor de Zuid-Amerikaan was het zijn vierde zege op rij tegen Henman, die vorig jaar nog finalist was in Indian Wells.

Davenport

Bij de vrouwen rekende Lindsay Davenport af met Nathalie Dechy uit Frankrijk. De als eerste geplaatste Amerikaanse kwam in de eerste set moeizaam op gang (7-6), maar haalde in de tweede set haar vertrouwde, hoge niveau (6-0). In de halve eindstrijd komt Davenport uit tegen de Russische Maria Sjarapova, die oudgediende Mary Pierce uit Frankrijk in twee sets terugwees: 6-4 6-3.