UDINE - Udinese heeft woensdagavond voor een enorme verrassing gezorgd door AC Milan uit het Italiaanse bekertoernooi te kegelen. De koploper van de Serie A verloor met 4-1 na het eerste duel van de kwartfinale voor eigen publiek met 3-2 te hebben gewonnen.

Coach Ancelotti, die ook nog aan de landstitel en de Champions League moet denken, nam bewust het nodige risico door een veredeld B-team op te stellen. Jon Dahl Tomasson mocht het als eenzame spits proberen in plaats van Hernan Crespo, die de laatste tijd zeer trefzeker is.

Tomasson

De oud-Feyenoorder scoorde een kwartier voor tijd, maar op dat moment stond Milan al met 2-0 voor dankzij Iaquinta en Mauri. Ancelotti liet in de tweede helft Clarence Seedorf opdraven om te redden wat er te redden viel. De wissel kwam het Milanese spel zeker ten goede, maar uiteindelijk niet het resultaat. Di Michele (strafschop) en Mauri beslisten het duel in het voordeel van Udinese.

Dat staat in de halve eindstrijd tegenover AS Roma. De Romeinen versloegen Fiorentina woensdagavond vanaf de penaltystip. Na 120 minuten leidde de club uit Florence nog altijd met 1-0 door een vroeg eigen doelpunt van Ferrari. Roma raakte hem in de verlenging kwijt met een rode kaart (2x geel), waarna ook De Rossi (hands) in de laatste minuut kon inrukken. Voor de strafschoppen bleken zij niet nodig.