NEWCASTLE - Met AZ gaat ook de naam van Newcastle United in de koker voor de loting voor de kwartinales van het toernooi om de UEFA Cup. Net als de Alkmaarders wonnen ook de Engelsen hun tweede duel. Ze hadden Patrick Kluivert niet nodig om rigoureus af te rekenen met Olympiakos Piraeus: 4-0. In Griekenland had Newcastle al met 3-1 gewonnen.

Kluivert, die de ploeg afgelopen weekeinde in het bekertoernooi voorbij Tottenham Hotspur schoot, ontbrak wegens een spierverrekking in het bijbeen. Routinier Allan Shearer was daardoor de eenzame spits, maar hij kreeg voorin voortdurend assistentie. Uitblinker Dyer opende de score al na ruim een kwartier. Vlak voor rust besliste Shearer het duel. Het was zijn 190e treffer in dienst van de 'Eksters'.

Tweede helft

In de tweede helft bepaalde Bowyer en opnieuw Shearer de eindstand op 4-0. Olympiakos kon er hoegenaamd niets tegenoverstellen. De Grieken misten hun Braziliaanse spelbepaler Rivaldo door een blessure, maar konden diens herstelde landgenoot Giovanni wel weer begroeten.

Steaua Boekarest - Villarreal

Steaua Boekarest - Villarreal eindigde in 0-0. Het duel kon vorige week niet doorgaan wegens de hevige sneeuwval in Roemenië.

De thuisclub domineerde wel maar slaagde er niet in de Spaanse defensie te slechten. Namens Villarreal miste Jose Mari enkele goede kansen en had de Argentijn Sorin in de slotfase voor 0-1 moeten zorgen. De return is zondag.