PAL - De Spaanse wielrenner José Antonio Garrido heeft donderdag de vierde etappe van de Ronde van Catalonië gewonnen. De Spanjaard Roberto Heras bleef de leider in het algemeen klassement.

De tocht, die over 197,3 kilometer zou gaan, ging naar een skistation in Andorra. Een eventuele staking van de Spaanse wielrenners werd donderdag op het laatste moment afgewend. Na een drie uur lange vergadering in de ochtend gingen de renners akkoord met een sterk ingekorte rit van 55 kilometer.

Veel strijd

Ondanks het geringe aantal kilometers gingen de toppers wel de strijd met elkaar aan. Fernando Escartin deed verwoede pogingen om zijn achterstand op leider Heras te verkleinen. Uiteindelijk schoot hij met zijn dadendrang weinig op en liep hij maar twee seconden in. Escartin kwam op 28 seconden van Garrido als derde over de streep. Heras eindigde twee tellen later als zesde.

Tweede profzege

Garrido klopte in de sprint zijn vluchtmakker Luis Perez. Het was zijn tweede profzege. De Spanjaard stapte in 2000 het profpeloton binnen en behaalde datzelfde seizoen een ritzege in de Ronde van Portugal.