MILAAN - De 22-jarige Braziliaanse voetballer Adriano heeft Inter Milan dinsdag naar de kwartfinale van de Champions League geschoten. De spits maakte alle drie doelpunten in de return tegen bekerhouder FC Porto: 3-1.

De ster van Adriano straalde al in de 6e minuut. Hij brak door op links en schoot laag en hard richting doel. De bal raakte de inkomende Pedro Emanuel, sprong omhoog en landde met een boog in het doel van Baia. Een gelukstreffer waarvoor de gelovige voetballer de hemel dankte, 1-0.

De voorsprong kon amper verdiend worden genoemd. Inter en Porto - begonnen met 1-1 uit de eerste wedstrijd - speelden een draak van een eerste helft. De tweede helft was aantrekkelijker, omdat FC Porto noodgedwongen meer op de aanval speelde. Inter dook in de ruimte. Na een uur had het al 2-0 moeten staan. Ex-Feyenoorder Cruz speelde een voorzet naar Adriano achter de man.

Glans

In de 63e minuut gaf Adriano zijn optreden glans. Aan de rechterkant verschalkte hij doelman Baia met een lepe tik naar de kruising met de linkervoet.

FC Porto, uit vorm en moeizaam scorend, bracht de spanning zes minuten later terug door een treffer van Jorge Costa. Hij schoot na een hoekschop de stilgevallen bal over doelman Toldo.

Eigen eer

De beste kansen in de resterende fase waren voor Inter. Doelpunten vielen niet omdat de clubgenoten van Andy van der Meyde en Edgar Davids te veel op eigen eer uit waren. Toch werd het nog 3-1. Weer door Adriano. Andermaal op rechts haalde hij met links uit. De roller kwam in de verste hoek tegen het net. De uitblinker had deze avond alles mee.