AMSTERDAM - Rafael van der Vaart zal 'uit respect voor de fans van Ajax' nooit naar PSV verhuizen. Dat zei de vader van de Ajacied dinsdag tegen de lokale Amsterdamse televisiezender AT5. Daarmee reageerde hij op een gerucht dat maandag werd verspreid door het Eindhovens Dagblad, waarin stond dat de middenvelder in de belangstelling zou staan van PSV.

Afgelopen weekend gonsde het van de geruchten dat Van der Vaart, die onder interim-trainer Ruud Krol op de bank was beland, weg zou willen bij Ajax. Op ajax.nl ontkent de middenvelder die berichten ten stelligste. "Ik moet op de training gewoon laten zien dat de trainers niet om me heen kunnen. Verder werk ik hard. De rest komt vanzelf weer. Daar ben ik van overtuigd."

Gerard van der Lem stak de middenvelder maandag in het AT5-programma FC Godenzonen al een hart onder de riem. De assistent van de nieuwe hoofdtrainer Danny Blind liet weten in Van der Vaart nog altijd een kandidaat te zien voor de positie 'op tien' achter de spitsen bij Ajax.