De Hongaarse voetbalbond MLSZ heeft afscheid genomen van bondscoach Bernd Storck. Het is de 54-jarige Duitser niet gelukt om Hongarije naar de play-offs voor het WK te loodsen, waarop de bond het contract van Storck beëindigde.

De voormalig verdediger van Borussia Dortmund had in Boedapest nog een verbintenis tot en met juli 2018.

Hongarije kwam in groep B niet verder dan de derde plek achter Europees kampioen Portugal en Zwitserland. De ploeg blameerde zich in juni met een 0-1-nederlaag tegen Andorra.

Hongarije won het laatste kwalificatieduel in oktober met 1-0 van de Faeröer Eilanden, maar de Hongaarse fans gaven Storck een oorverdovend fluitconcert.

Storck was sinds juli 2015 eindverantwoordelijke van Hongarije. Hij was na Lothar Matthäus de tweede Duitse bondscoach van het land. Hij plaatste zich met Hongarije voor het EK van 2016 in Frankrijk, waar de ploeg in de achtste finale werd uitgeschakeld door België.

Zaccheroni

Alberto Zaccheroni is de nieuwe bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. De 64-jarige Italiaan volgt Edgardo Bauza op. De Argentijn was pas sinds mei in dienst en vertrok halverwege september naar Saudi-Arabië, waar hij Bert van Marwijk opvolgde.

Zaccheroni had eerder onder meer AC Milan en de nationale ploeg van Japan onder zijn hoede. Met Milan behaalde hij in 1999 de landstitel.

De Verenigde Arabische Emiraten hebben zich niet voor het WK van volgend jaar in Rusland geplaatst. Het eerstkomende doel voor Zaccheroni is het Aziatisch kampioenschap, dat in 2019 in de Emiraten plaatsvindt.