EINDHOVEN - PSV heeft volgens het Eindhovens Dagblad belangstelling voor Rafael van der Vaart. De 22-jarige middenvelder van Ajax zei zaterdag in Het Parool toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. "Ook voor de club is het beter als ik komende zomer wegga, want dan kan er nog een aardig bedrag worden ontvangen", aldus Van der Vaart, wiens contract loopt tot 2006.

Hoe serieus de interesse van PSV is, is nog onduidelijk. De website van Voetbal International weet te melden dat Van der Vaart wel oren zou hebben naar een overgang naar Eindhoven.

Op ajax.nl zegt de speler echter dat hij helemaal niet weg wil uit Amsterdam. "De verhalen dat ik weg zou willen bij Ajax zijn echt onzin. Natuurlijk droom je als jonge speler wel van het buitenland. Dat doet elke speler die in Nederland speelt. Maar ik ga in een moeilijke periode echt niet mijn hoofd laten hangen of de handdoek gooien. Ik moet op de training gewoon laten zien, dat de trainers niet om me heen kunnen. Verder werk ik keihard. De rest komt vanzelf weer. Daar ben ik van overtuigd."

Overigens zouden ook de Ajacieden Steven Pienaar en Abubakari Yakubu op het lijstje van PSV-trainer Guus Hiddink staan. Yakubu is momenteel verhuurd aan Vitesse, maar de Ghanees staat nog een jaar onder contract bij Ajax.