ROTTERDAM - Dirk Kuijt vindt van zichzelf dat hij toe is aan de Champions League. Toch heeft de topscorer van de eredivisie (22 treffers) zijn contract zondag bij Feyenoord met vier jaar verlengd, tot medio 2009.

"Ik heb mijn gevoel laten spreken", liet de 24-jarige international na de thuiswedstrijd tegen Roda JC weten (4-1).

Prijzen winnen

Kuijt: "Het is 99 procent zeker dat Feyenoord volgend seizoen niet in de Champions League speelt. Niet alles wat je wilt, bereik je meteen. Ik wil graag met Feyenoord prijzen winnen en in de Champions League spelen. Ik heb goede hoop dat het ervan gaat komen. Want in gesprekken met de clubleiding heb ik dingen gehoord die mij geruststellen. Ik zie de toekomst bij Feyenoord positief in."

Niet zeker

Kuijt, die in 2003 van FC Utrecht naar de Kuip overstapte en toen een contract tot medio 2007 tekende, gaf toe dat niets in het (voetbal)leven zeker is.

Wachten

"Ooit hoop ik bij een Europese topclub te spelen. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar de Spaanse of Engelse competitie. Maar ik heb geen zin om te gaan zitten wachten tot een club van mijn dromen zich aandient. Ik ben uitermate tevreden met mijn nieuwe contract bij Feyenoord. Er spreekt heel veel waardering uit, waardering die ik zelf ook voor de club heb."

Salarisplafond

Kuijt, op wie Feyenoord tijdens de winterstop nog een bod van 10 miljoen euro (van Liverpool) afsloeg, behoorde zeker niet tot de bestbetaalde spelers in de Kuip. Met het nieuwe contract, dat officieel pas 1 juli ingaat, bereikt de publieksspeler wel het salarisplafond bij de Rotterdamse club.

Inhoudelijk wilden beide partijen niet ingaan op de vorstelijke overeenkomst. Het is echter vrijwel zeker dat Kuijt zowel een fors tekengeld als een gelimiteerde transfersom in zijn langdurige contract heeft bedongen.

Volle verstand

"Feyenoord en ik worden hier beter van", sprak de karaktervolle Katwijker met pretoogjes. "We helpen elkaar. Toen ik nog bij FC Utrecht speelde, heb ik mijn eerste contract bij Feyenoord met volle verstand getekend. De voorwaarden waren toen al goed. Maar Pierre van Hooijdonk en andere spelers gaven destijds nog de toon aan.

Nu is de situatie aanmerkelijk anders. Ik heb me goed ontwikkeld bij Feyenoord en heb ook nog het gevoel dat ik progressie kan maken bij deze club. Mijn werk zit er nog niet op in Rotterdam."

Flinke opwaardering

Technisch directeur Mark Wotte, apetrots op zijn grote vangst, beaamde dat de salarisverhoudingen in de kleedkamer wat betreft Kuijt scheef waren gegroeid. "Gezien zijn grote waarde die Dirk nu heeft voor Feyenoord, verdiende hij absoluut een flinke opwaardering", zei Wotte.

"We hebben goed voor hem gezorgd. Natuurlijk hopen we dat hij nog lang bij ons speelt. Maar als er echt een bod komt van een Europese topclub moeten we hem laten gaan. Door het nieuwe contract is onze onderhandelingspositie in elk geval een stuk sterker geworden."

Volgende stap

Kuijt: "Voorlopig speel ik met veel liefde voor Feyenoord. Ik heb niet voor niets voor vier jaar getekend. Maar als er een waanzinnig bod komt, wanneer dan ook, ga ik erop in. Ik wil ooit de volgende stap in mijn loopbaan kunnen maken."