EINDHOVEN - Met groot machtsvertoon gaf PSV zondagmiddag voor eigen publiek het hoopvolle ADO Den Haag razendsnel het gevoel dat er helemaal niets viel te halen. Grote man bij de koploper was Ji-Sung Park, die met twee treffers en een assist een groot aandeel in de dikverdiende zege had: 4-0.

Gesteund door de recente uitzege bij Vitesse en het gelijke spelletje in de ArenA bij Ajax arriveerde ADO Den Haag met een goed gevoel in Eindhoven.

Profiteren

Net als zijn spelers leefde ook trainer Frans Adelaar naar eigen zeggen in de veronderstelling dat zijn ploeg wel eens kon gaan profiteren van de zware inspanningen die PSV afgelopen woensdag in Monaco had geleverd.

Hoop

Na afloop van de eenzijdige wedstrijd zou de oefenmeester eerlijk toegeven dat hij de hoop op een stunt al in de vijfde minuut van de wedstrijd had laten varen. Park had zojuist de openingstreffer gemaakt en Adelaar wist het eigenlijk al zeker.

Kampioen

Tegen deze tegenstander viel voor ADO Den Haag geen eer te behalen. "ADO Den Haag heeft verloren van de aanstaande kampioen van Nederland", zou Adelaar na afloop zeggen. "Wat een positiespel, wat een geduld wat een scorend vermogen. Ik was blij dat ze na rust een tempo lager gingen spelen. Anders was de schade echt een stuk groter voor ons uitgevallen."

Park

Grote man in de eerste helft was Park. Met twee treffers en een assist bij het doelpunt van Van Bommel onderstreepte de Koreaan nogmaals waarom PSV zijn contract tot medio 2009 wil verlengen. Net als landgenoot Lee doet Park geen moment meer denken aan de onzekere speler die na het WK van 2002 in Eindhoven arriveerde.

Succes

Bijna niemand snapte drie jaar geleden waarom Hiddink de twee spelers uit zijn succesvolle WK-ploeg mee naar PSV had genomen. Gokte de oefenmeester op Aziatische sponsors? Of gunde hij twee van de voornaamste exponenten van zijn succes bij Zuid-Korea een financieel onbezorgde toekomst?

Fluitconcerten

Gefrustreerd na weer een nederlaag in de Champions League stelde aanvoerder Van Bommel eens in het openbaar vraagtekens bij de kwaliteiten van beide Koreanen. Het vaak zo milde Eindhovense publiek had het geduld met Park en Lee allang verloren en het begeleidde de balcontacten van het duo vaak met fluitconcerten.

Vetrouwen

Hiddink hield zich doof voor de kritiek en bleef de Koreanen steunen. Hij wist waar ze toe in staat waren. Het kon in de ogen van de trainer niet anders of het duo zou het vertrouwen dat hij ze schonk vanzelf terug betalen. Hij kreeg gelijk.

In tegenstelling tot de alweer bij Feyenoord vertrokken Song horen de Koreanen van PSV dit seizoen bij de beste spelers van de eredivisie. Lee is meer dan een verdediger. Alleen dit seizoen is hij al bij zes competitietreffers betrokken.

Treffers

Park verkeert eveneens in grote vorm. Hij is onvermoeibaar, verovert ballen, bereidt treffers voor en komt zelf tot scoren. Zo bleek maar weer eens tijdens de eerste helft tegen ADO Den Haag. Hij maakte de eerste en derde Eindhovense treffer en bereidde het doelpunt van Van Bommel voor.

Krachten

Een week voor de uitwedstrijd bij Ajax speelde PSV na rust in een lager tempo. Zonder dat het ook maar een kans weggaf, spaarde de club de krachten voor de komende beslissende maanden.

Vier minuten voor tijd liet de club nogmaals zien waarom het nog steeds uitzicht op drie hoofdprijzen heeft. Van Bommel nam weer eens een hoekschop. Dit keer was het Alex die liet zien hoe je van een dood spelmoment een levensgevaarlijk wapen maakt: 4-0.