LONDEN - Arsenal en Manchester United hebben zaterdag de halve finales bereikt van het Engelse bekertoernooi. Beide grootmachten speelden een uitwedstrijd.

Arsenal zegevierde met 1-0 bij Bolton Wanderers door een vroege treffer (3e minuut) van Ljungberg. In de slotseconden miste de Zweed nog voor een leeg doel. Bolton speelde nagenoeg het hele duel met tien man. Aanvaller Diouf kreeg al in de 9e minuut de rode kaart.

Elleboogstoot

Arsenal werd afgelopen week in de Champions League uitgeschakeld door Bayern München. In de Engelse titelstrijd is de titelverdediger bijna kansloos door de grote achterstand op koploper Chelsea. Ljungberg rondde vroeg in het duel een pass van de Fransman Pires bekwaam af. Diouf moest daarna snel het veld verlaten. Hij gaf doelman Lehmann van Arsenal een elleboogstoot. Bergkamp speelde de hele wedstrijd bij Arsenal, Van Persie zat en bleef op de bank.

Manchester United

Manchester United won met grote cijfers bij Southampton: 4-0. Bij rust was de stand al 2-0 door treffers van Keane en Ronaldo. Onmiddellijk na rust en pal voor tijd verhoogde Scholes de score naar 4-0. Ruud van Nistelrooij speelde vanaf de eerste minuut. Hij scoorde niet maar had wel de beslissende assist naar 2-0 door Ronaldo.

Manchester United vloog afgelopen week eveneens uit de Champions League na een dubbele nederlaag tegen AC Milan. De club achtervolgt Chelsea nog wel in het Engelse kampioenschap. De FA Cup, waarvoor een paar jaar geleden niet werd ingeschreven, is inmiddels belangrijker geworden.

Zondag zijn de beide andere kwartfinales in de FA Cup: Blackburn Rovers - Leicester City en Newcastle United - Tottenham Hotspur.