ENSCHEDE - FC Twente bleef vrijdagavond ook in de achtste wedstrijd sinds de winterstop zonder nederlaag. De ploeg had in de thuiswedstrijd tegen een mak RBC weinig moeite om de ongeslagen status te consolideren en behaalde een gemakkelijke overwinning, 3-0.

Zes overwinningen en twee doelpuntloze gelijke spelen, de conduite van FC Twente dit jaar valt te prijzen. De ploeg verruilde een klassering aan de staart van de middenmoot intussen voor een positie die hoop geeft op het bereiken van Europees voetbal.

Strafzaak

Ook na een bewogen week, grotendeels bepaald door de strafzaak van verdediger Majstorovic, waren de Enschedeërs goed bij de les. De Zweed speelde vrijdag overigens gewoon mee, in afwachting van het hoger beroep tegen de schorsing van zes wedstrijden.

Majstorovic zag van afstand hoe zijn landgenoot Touma in de eerste helft twee beslissende acties had. Hij vond na 12 minuten met een lepe dieptepass de ruimte, waarop goed werd geanticipeerd door Sjoekov.

Ongehinderd

Bij 2-0 in de 39e minuut mocht de getructe vleugelaanvaller, nu eens aan de linkerkant geposteerd, ongehinderd door de statische verdediging van RBC lopen. De geboren Libanees, die in de winterstop naar Enschede kwam, had al eerder bewezen een aanwinst voor het team van trainer Coolen te zijn.

De offensieve aspiraties van de Brabanders stagneerden bij wat gedribbel en gegoochel van de razendsnelle Ikedia die na een slim doorgekopte bal van Oliseh verzuimde te scoren. In de tweede helft verslapte de concentratie bij de thuisclub, waar topscorer N'Kufo een riante kans op zijn twaalfde seizoenstreffer verprutste.

Veldoverwicht

RBC kreeg zelfs een optisch veldoverwicht, maar leek al snel te berusten bij het onvermijdelijke van de nederlaag in Enschede die in de slotfase nog grotere vormen kreeg door een treffer van Culina.