TORRICELLA SICURA - Wereldkampioen Oscar Freire heeft vrijdag opnieuw toegeslagen in de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico, onderdeel van de ProTour. De Spaanse wielrenner van Rabobank won de derde etappe, nadat hij donderdag ook al had gezegevierd in de tweede rit.

Freire toonde in de rit over 228 km van Tivoli naar Torricella Sicura dat hij klaar is voor de eerste grote voorjaarsklassieker Milaan-Sanremo, volgende week zaterdag. Hij won niet alleen de eindsprint van alle specialisten, maar bleef ook in de tussensprint voor bonificatieseconden het Italiaanse sprintkanon Alessandro Petacchi voor. Freire verstevigde daardoor de leiding in het algemeen klassement.

Massasprint

De derde etappe eindigde niet in een massasprint. Het peloton was verbrokkeld in de laatste kilometers. Een groep van zo'n veertig renners, met daarin de sprinters, streed om de zege in Torricella Sicura. Michael Boogerd steunde Freire, maar zijn beulswerk leek aanvankelijk geen vruchten af te werpen.

Dranghekken

De Spaanse wereldkampioen werd in de slotkilometer tegen de dranghekken gereden. Het lukte hem overeind te blijven en met een machtig eindschot alsnog als eerste over de meet te rijden. De Fransman Laurent Brochard finishte als tweede en de Duitser Danilo Hondo als derde. Boogerd kwam als 26e over de streep.