AMSTERDAM - Ali Boussaboun heeft van de Marokkaanse bondscoach Badou Zaki een uitnodiging ontvangen voor het WK-kwalificatieduel met Guinee op 26 maart. De spits van NAC Breda kreeg eerder dit jaar van de FIFA toestemming om officiële interlands voor Marokko te spelen. Dat was nodig omdat hij eerder uitkwam voor Jong Oranje.

Ook Khalid Sinouh (RKC Waalwijk ), Nourdin Boukhari (Ajax) en Tarik Sektioui (AZ) werden opgeroepen.

Boussaboun maakte eind december zijn officieuze debuut voor de Atlasleeuwen. Hij deed evenals Said Bakkati (SC Heerenveen), Sektioui en Sinouh mee in een vriendschappelijk duel met de Spaanse regio Navarra (2-1 verlies). In de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kenia (5-1 winst) deden Sinouh en Sektioui mee en zat Said Boutahar (NEC) de hele wedstrijd op de bank.

Geen uitnodiging

Boutahar en Bakkati kregen dit keer geen uitnodiging. Ook talenten als Mounir el Hamdaoui (Tottenham Hotspur) en Anouar Diba (NAC) moeten nog geduld hebben.

Volledig hersteld

Door een hamstringblessure kwam Boussaboun sinds halverwege februari overigens niet meer in actie. De spits is echter volledig hersteld en trainde deze week al voluit mee. De clubtopscorer van NAC (9 goals) zit bij de groep voor het eredivisieduel van zaterdag met Vitesse.