RIJSWIJK - Newcastle United staat op de drempel van de kwartfinales van het toernooi om de UEFA-beker. In Griekenland versloegen de Engelsen Olympiakos Pireaues, 3-1. Kluivert was een van de doelpuntenmakers.

De Nederlander zorgde voor 3-1 in een fase dat de thuisclub al twee man (Georgatos/11e minuut, Kostoulas/44e) met de rode kaart had zien vertrekken. Shearer had Newcastle van elf meter op voorsprong gezet. Djordjevic maakte, ook van de stip, gelijk. Door de Fransman Robert gingen de Engelsen alsnog met een voorsprong rusten.

Formaat

Sporting, eerder te sterk voor Feyenoord, liet opnieuw zien over een elftal van formaat te beschikken. In Engeland versloeg het Portugese team Middlesbrough met 3-2. Na een ruststand van 0-0 liep Sporting uit naar 3-0 door Barbosa, Liedson en Douala.

In de slotfase scoorden Job en Riggott tegen. Middlesbrough speelde onder anderen met Zenden, Hasselbaink en Reiziger.

Auxerre

Auxerre, dat in de vorige ronde met het uitschakelen van Ajax het vertrek van trainer Koeman inleidde, begon sterk met het winnen van een uitwedstrijd. Dat gebeurde note bene in het eigen (Franse) land bij Lille, 0-1. Het doelpunt viel in de slotminuten van de eerste helft en kwam van de voet van Akale.

CSKA Moskou

Onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Wegereef speelden Partizan Belgrado en CSKA Moskou gelijk. In Belgrado werd het 1-1. Aldonin zette de Russen al vroeg op voorsprong, uit een penalty maakte Tomic kort voor het einde gelijk.

Zaragoza

Zaragoza bleef overeind in het Ernst-Happelstadion van Austria Wien, 1-1. Rushfeldt zette de Oostenrijkers na ongeveer een half uur op voorsprong. Savio maakte een kwartier voor tijd namens de Spanjaarden gelijk.

Afgelast

De wedstrijd tussen Steaua Boekarest en Villarreal werd afgelast. Door hevige sneeuwval was het veld in de Roemeense hoofdstad onbespeelbaar geworden. De wedstrijd wordt nu gespeeld op woensdag 16 maart. De return is op zondag 20 maart in Spanje.