DONETSK - In de persconferentie na afloop van Sjachtar Donetsk - AZ (1-3) hield Co Adriaanse zijn gezicht strak in de plooi. Maar even na het officiële gedeelte kwam de coach van de succesvolle Alkmaarse formatie voorzitter en geldschieter Dirk Scheringa tegen en brak een brede glimlach door.

"Dit is een heel goed resultaat en eigenlijk heeft Sjachtar geen kans gehad," glunderde de oefenmeester na de knappe overwinning op de Oekraïners in de vierde ronde van de UEFA-beker.

Klassiek

Adriaanse was na afloop complimenteus over zijn elftal. AZ speelde tegen de Oekraïense topclub vooral tactisch een gedurfde wedstrijd die resulteerde in de ruime overwinning. "We voetbalden eigenlijk op de klassieke manier van Ajax", aldus de trainer.

"Met drie verdedigers en een speler daar vlak voor. Opbouwend had het misschien nog wat beter gekund, maar in verdedigend opzicht zat het goed in elkaar."

Scoringspositie

Hij prees vooral zijn defensieve krachten Mathijsen en Kromkamp. "Sjachtar heeft in Aghahowa en Brandoa twee uitstekende, snelle en fysiek sterke aanvallers. In de hele wedstrijd zijn zij eigenlijk niet in scoringspositie gekomen.

De 3-1 is een goed resultaat, al moeten we niet vergeten dat zij juist in uitwedstrijden hun beste spel spelen. Deze overwinning zal ze echter mentaal een aardige knal hebben gegeven."