De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil dat Tom Beugelsdijk vijf wedstrijden wordt geschorst. De verdediger van ADO Den Haag ging eerder niet akkoord met een schikkingsvoorstel van vier duels.

Beugelsdijk zou in de uitwedstrijd van zaterdag tegen NAC Breda (0-1 winst) een elleboogstoot hebben uitgedeeld aan Pablo Mari. Het vermeende vergrijp was aan de aandacht van scheidsrechter Siemen Mulder ontsnapt. Op basis van tv-beelden werd alsnog een onderzoek gestart.

Omdat club en speler niet akkoord gingen met het schikkingsvoorstel, moest de tuchtcommissie zich donderdagavond over de zaak buigen. De aanklager besloot de eis te verhogen en wil Beugelsdijk vijf duels onvoorwaardelijk schorsen. De uitspraak volgt vrijdagochtend.

Als de 27-jarige Beugelsdijk daadwerkelijk voor vijf wedstrijden geschorst wordt, dan mist hij de uitwedstrijden tegen VVV-Venlo (21 oktober) en PEC Zwolle (28 oktober) en de thuiswedstrijden tegen Excelsior (15 oktober), Feyenoord (5 november) en Heracles Almelo (19 november).