BERLIJN - In navolging van de arbiter Robert Hoyzer is donderdag ook Dominik Marks (duits) gearresteerd voor zijn rol in het omkoopschandaal in het Duitse voetbal. De scheidsrechter werd aangehouden in zijn appartement in Berlijn.

Marks wordt ervan verdacht tenminste drie wedstrijden te hebben gemanipuleerd en zou hiervoor 36.000 euro hebben ontvangen. Hoyzer werd in februari gearresteerd voor acht gevallen van fraude. Hij werd twee weken geleden vrijgelaten.

Onschuldig

Hoyzer heeft tegenover jusititie verklaard dat Marks ook betrokken was bij omkoping. De 29-jarige Marks heeft altijd gezegd onschuldig te zijn.

Dertigduizend euro

De 'verdachte' wedstrijden van Marks zijn een duel uit de derde divisie tussen de twee amateurteams van Hertha Berlin en Arminia Bielefeld, een ontmoeting uit de tweede divisie tussen SC Karlsruhe en MSV Duisburg en een nog onbekende wedstrijd. Voor het beïnvloeden van de ontmoeting Karlsruhe - Duisburg zou Marks volgens Hoyzer 30.000 euro hebben ontvangen.

Bij de Berlijnse justitie lopen inmiddels 25 onderzoeken, onder meer naar een goksyndicaat en omkoping van scheidsrechters en spelers.