De Zwitserse renner Sebastien Reichenbach heeft bij de politie en de internationale wielrenunie UCI een klacht ingediend tegen de Italiaan Gianni Moscon.

Reichenbach (28) beweert dat Moscon hem dinsdag met opzet ten val heeft gebracht in de Tre Valli Varesine, met een gebroken elleboog als gevolg. De renner van FDJ wil dat de politie en de UCI de Italiaan van Team Sky bestraffen.

"Hij gaf mij met opzet een duw", zegt Reichenbach in de Zwitserse krant Le Nouvelliste. "Meerdere renners hebben het zien gebeuren en kunnen getuigen. De gevolgen hadden veel erger kunnen zijn. Mijn ploeg heeft me aangespoord om een klacht in te dienen."

Volgens Reichenbach was het zelfs kwade opzet. Hij speelde dit jaar een rol in de schorsing die Moscon kreeg na het maken van racistische opmerkingen tijdens de Ronde van Romandië. ''Dit is een afrekening voor mijn tweet, die tot zijn schorsing leidde. Maar ik heb hem toen niet eens bij naam genoemd."

De 23-jarige Moscon liet in La Gazzetta dello Sport weten dat de beschuldiging van Reichenbach onzin is. ''We reden op een stuk ruw wegdek en zijn handen gleden van het stuur.''