ROSMALEN - Miriam Oremans heeft woensdag afscheid genomen van het tennistoernooi in Rosmalen. De Berlicumse was in de tweede ronde van het evenement in haar 'achtertuin' niet opgewassen tegen de Bulgaarse Magdalena Maleeva, 6-7 5-7.
Rosmalen

Oremans is aan de laatste fase van haar loopbaan bezig. Na Wimbledon beslist ze of ze nog doorgaat tot de Australian Open van volgend jaar. Dat zou haar 50e Grandslamtoernooi zijn. In Rosmalen vierde ze haar grootste successen met een plaats in de finale in en 1998 en een halve finale in 1999.

Schalken

Sjeng Schalken slaagde er wel in omde kwartfinales te bereiken. De Limburger won na een moeizame start met 4-6 7-6 6-3 van de Belg Christophe Rochus. Schalken speelt in de strijd om een plaats in de halve eindstrijd tegen de Zwitser Roger Federer.

Schalken ondervond in zijn partij geen hinder van de rugblessure die hij dinsdag in zijn eerste wedstrijd tegen de Fransman Jerome Golmard opliep. Hij liet zich direct na het duel met succes behandelen door manueel therapeut Jan Naaktgeboren.