MONACO - International Phillip Cocu bracht kort en krachtig de grote vreugde bij PSV na de geslaagde missie in Monaco (0-2) onder woorden. "Dit is fantastisch", jubelde de routinier. "Onze plaats in de kwartfinales van de Champions League is een bekroning voor iedereen die heeft meegeholpen om dit seizoen een nieuwe ploeg neer te zetten."

Cocu vond dat PSV in Monaco een goede wedstrijd speelde. "Afgezien van het eerste kwartier. Toen lieten we ons iets te veel terugdrukken. Met een beetje geluk had Monaco ons op achterstand kunnen zetten. Het doelpunt van Vennegoor of Hesselink gaf ons het nodige vertrouwen. Daardoor durfden we meer vooruit te gaan voetballen."

Cocu roemde het sterke collectief van PSV. "We hebben gewoon een prima uitgebalanceerd elftal. We spelen goed georganiseerd, met achterin een sterk blok. Voorin hebben we snelle jongens die een bal kunnen vasthouden, maar die ook een doelpunt kunnen maken. Alles bij elkaar hebben we een uitstekende ploeg."

Mark van Bommel was met de plaats bij de laatste acht nog niet tevreden. "We mogen nu al blij zijn, maar we gaan voor meer", zei de international. "Voor de uitstraling van het Nederlandse voetbal is het alleen maar goed dat PSV in de kwartfinales staat. We gaan weer twee mooie wedstrijden tegemoet."