RIJSWIJK - In navolging van PSV, Bayern München en Liverpool heeft ook Juventus zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Zalayeta maakte tegen Real Madrid in de verlenging de beslissende treffer: 2-0. Na 90 minuten was het 1-0, dezelfde uitslag als in de Spaanse hoofdstad in het voordeel van Real, twee weken geleden.

Bayern München hield woensdagavond bij Arsenal de spanning er lang in. Pas bij het eindsignaal van de Italiaanse arbiter De Santis was de Duitse ploeg helemaal zeker van een plaats in de kwartfinales van de Champions League. Arsenal kwam met de zege van 1-0 een doelpunt te kort om na de 3-1 in Duitsland alsnog door te gaan in het lucatieve toernooi.

Makaay

Bayern bleef in de eerste helft goed overeind. De Duitse ploeg, zonder de geblesseerde Makaay, verdedigde geconcentreerd en viel gedoseerd aan. De thuisclub was wel meer in balbezit, maar kwam weinig in scoringspositie. Ook Bergkamp, die al na twintig minuten tegen de gele kaart aanliep, had weinig in te brengen bij de sterke Duitse defensie.

Zinderende slotfase

Ook na de rust leek Bayern het duel te controleren. Na een dubbele wissel van Arsenal-coach Wenger sloeg de Engelse ploeg toe via Henry, die fraai scoorde uit een pass van Cole: 1-0. Daardoor kreeg het duel een zinderende slotfase. Ondanks diverse kansen wilde de beslissende treffer voor Arsenal niet vallen. Ook Van Persie kon als invaller het verschil niet maken.

Liverpool

In Leverkusen was Liverpool vrij snel zeker van een plaats bij de laatste acht (1-3). De Spanjaard Garcia was de gevierde man in de Engelse ploeg. Met treffers in de 28e en 32e minuut schakelde hij de Duitsers resoluut uit. Baros tilde de stand in de 68e minuut naar 0-3 waarna Krzynowek de eindstand op 1-3 bepaalde.

Liverpool had de eerste wedstrijd al met 3-1 gewonnen van Leverkusen, dat drie jaar geleden in de kwartfinales van de Champions League nog te sterk was voor de Engelse ploeg.

Inter

Dinsdag kwalificeerden Chelsea, Olympique Lyon en AC Milan zich al voor de kwartfinales. De laatste ploeg bij de laatste acht komt uit het duel tussen Inter en FC Porto, dinsdag in Milaan. Het eerste duel tussen beide teams eindigde twee weken geleden in Portugal in 1-1.