AMSTERDAM - Pius Ikedia wil af van zijn contract met AZ. De aanvaller van RBC Roosendaal tekende al in de zomer van 2004 een driejarige verbintenis bij de club uit Alkmaar, maar de Nigeriaan hoopt daar nog altijd onderuit te kunnen komen. Fair Deal Sportsmanagement, dat zijn belangen behartigt, wil met AZ onderhandelen over de ontbinding van het contract.

AZ-directeur Martin van Geel is echter niet van plan om daar aan mee te werken. "We houden Ikedia aan zijn contract", verklaarde hij desgevraagd in het Noordhollands Dagblad.

Tottenham Hotspur

De problemen rond Ikedia ontstonden medio januari. Nadat bleek dat het door Martin Jol getrainde Tottenham Hotspur belangstelling had voor de kleine vleugelspits maakte AZ bekend dat Ikedia al had getekend in Alkmaar. Hierop zagen de Spurs af van een transfer.

Louis van Gaal

Ikedia, die officieel nog tot het einde van dit seizoen bij Ajax onder contract staat, hoopt echter nog altijd op een contract in Engeland omdat hij daar meer kan verdienen. Bovendien dacht hij in Alkmaar te werken onder Co Adriaanse, maar die maakte bekend na dit seizoen te vertrekken. Onder diens opvolger Louis van Gaal zou Ikedia niet willen spelen.