MILAAN - Alex Ferguson zag het vooraf al vrij somber in. De taak van Manchester United om in Italië AC Milan te verslaan was de zwaarste waarvoor zijn spelers ooit hadden gestaan, vermoedde de coach. Hij had het bij het juiste eind. AC Milan, dat in Manchester met 0-1 had gewonnen, bleek opnieuw veel te degelijk: 1-0.

De Engelsen moesten scoren, dat was duidelijk. Maar het beeld van de eerste helft gaf al aan dat dat lastig zou worden. Ruud van Nistelrooij, de spits waarop de Engelse hoop was gevestigd, kreeg pas vijf minuten voor rust zijn eerste mogelijkheid. Zijn schot miste doel. Ploeggenoot Giggs was er dichterbij geweest, maar hij raakte na een klein half uur de paal.

Kaka trof namens Milan de lat in de eerste driekwartier, zonder doelpunten gingen de teams rusten. Na de hervatting gebeurde waarvoor Ferguson zo bevreesd was. Na een uur spelen werd een schot van Seedorf geblokt, maar uit de daarop volgende corner kopte Crespo raak. Tien minuten later kon Van Nistelrooij de gelijkmaker aantekenen, maar hij had onvoldoende controle over de bal en schoot naast.

Zo werd Manchester niet de eerste Engelse club die in San Siro AC Milan zou verslaan. De Italianen staan in de kwartfinale en toonden dinsdag andermaal aan een zeer lastig bespeelbaar collectief te vormen.

Olympique Lyon

Olympique Lyon zou de volgende opponent kunnen worden. De Franse club had vooraf beschouwd al bijna een makkie, thuis tegen Werder Bremen. Door hun voortreffelijke resultaat uit de eerste wedstrijd (0-3-overwinning) leek er weinig mis te kunnen gaan. Dat bleek, het werd een doelpuntenfestijn dat uiteindelijk afliep met 7-2.

De Fransen gingen wederom furieus van start. Via Wiltord en Essien (2x) stond het na een half uur 3-0. Micoud scoorde nog voor rust tegen, Wiltord (2), Malouda en Berthod (strafschop) maakten in de tweede helft de 7 vol. Ismaël scoorde nog tegen vanaf de strafschopstip.