AMSTERDAM - Bondscoach Marco van Basten heeft AZ-linksback Tim de Cler opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal voor de WK-kwalificatieduels met Roemenië en Armenië. Dat meldt de website van AZ.

De Cler maakte nog nooit deel uit van de Oranje-selectie. Van Basten nam nog vijf AZ-spelers op in zijn voorselectie. Ook Jan Kromkamp, Denny Landzaat, Joris Mathijsen, Martijn Meerdink en Henk Timmer kregen bericht vanuit Zeist.

PSV meldt dat Jan Vennegoor of Hesselink wederom deel uitmaakt van de voorselectie. De spits viel voor de oefeninterland tegen Engeland af voor de definitieve selectie. Daarnaast zijn Mark van Bommel, Wilfred Bouma, Phillip Cocu en André Ooijer van PSV geselecteerd.

Maduro

Ook de jonge Ajacieden Hedwiges Maduro (20) en Ryan Babel (18) zijn door bondscoach Marco van Basten opgenomen in de voorlopige selectie, meldt Ajax. Met name de selectie van Maduro is verrassend. De middenvelder speelde pas drie officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax.

De keuze voor Babel was te verwachten. Van Basten liet al diverse keren doorschemeren dat hij de aanvaller vanwege de blessure van Arjen Robben als mogelijkheid ziet voor de linkerkant. Naast Maduro en Babel werden ook Nigel de Jong, Maarten Stekelenburg, Rafael van der Vaart, John Heitinga en Wesley Sneijder opgenomen in de voorselectie.

Van Basten maakt op 18 maart zijn definitieve selectie bekend.