DAEJEON - De Zuid-Koreaan Jung-Hwan Ahn heeft met zijn gouden doelpunt tegen Italië zijn baan verspeeld. De Italiaanse Serie A-club Perugia wil de 26-jarige middenvelder niet meer terugzien. "Wie Italië elimineert, komt er bij ons niet meer in", verklaarde voorzitter Luciano Gaucci na de uitschakeling van Italië.
Jung-Hwan Ahn

Ook trainer Serse Cosmi verzocht de clubleiding om het op 30 juni aflopende contract met Ahn niet te verlengen. Perugia leende de speler van de Zuid-Koreaanse club Busan. Ahn was vooral bankzitter.

Voorzitter Gaucci haalde hem in de hoop de hype die de Japanner Hidetoshi Nakata bij Parma veroorzaakte te herhalen. Hij huurde ook de Chinees Ma in.

Ahn is getrouwd met de 23e miss Korea Lee Hae-Won, maar hij wordt aanbeden door duizenden vrouwen. Krijsende schoolmeisjes volgen de 'Beckham van Zuid-Korea' bij elke stap die hij zet.

Met bondscoach Guus Hiddink vocht Ahn wel een stevige strijd uit. Hiddink vond hem een "door de media geproduceerde ster" en verweet hem een gebrek aan inzet. De verhoudingen zijn weer in orde. "Hij is naar me toe gekomen en toonde respect", aldus Hiddink. De 1,77 meter grote Ahn kan niet meer stuk nadat hij zijn land naar de laatste acht van het WK kopte.

/SPORTItalië rouwt en hekelt scheidsrechterZuid-Korea naar kwartfinale