MILAAN - Manchester United moet dinsdagavond in Milaan de kwartfinales van de Champions League zien te bereiken via een zege op AC Milan. Na de 1-0-overwinning van de Italianen in Engeland wordt het volgens trainer Alex Ferguson de zwaarste opgave die zijn team ooit had.

De coach kan niet beschikken over de geblesseerde rechtsback Gary Neville, maar heeft daarentegen zijn hoop gevestigd op Ruud van Nistelrooij. De van een blessure herstelde Nederlandse international deed in de heenwedstrijd 20 minuten mee en speelde daarna twee volle duels, overigens zonder te scoren.

Van Nistelrooij

Wel kreeg Van Nistelrooij zaterdag uit bij Crystal Palace (0-0) enkele kansen. Die gingen er niet in, maar in Italië hoopt Ferguson op verbetering. "Hopelijk krijgt Ruud net zulke kansen als zaterdag. Er is niemand beter dan hij in het doelgebied."

De voormalig PSV-aanvaller zei zich goed te voelen. "Ik voel dat ik beter word, mede door die twee volledige wedstrijden en alle trainingen. Fysiek ben ik op mijn best, ik hoop dat morgen op het veld te kunnen tonen."