EINDHOVEN - Trainer Guus Hiddink van PSV reist woensdagochtend met een fitte selectie naar Monte Carlo. De oefenmeester en technisch directeur van de Eindhovense club heeft dan ook goede hoop dat hij woensdagavond tijdens de return in de tweede ronde van de Champions League met AS Monaco zijn beste elftal op kan stellen.

Hiddink kon maandag na de training tevreden constateren dat het competitievrije weekeinde zijn spelers goed had gedaan. In de aanloop met de uiteindelijk afgelaste uitwedstrijd tegen FC Groningen kampte Phillip Cocu en John de Jong met kleine blessures. Het duo trainde maandag probleemloos met de selectie mee.

Trainer Hiddink reist met twintig spelers naar Monaco. Robert, afgelopen donderdag tijdens de bekerwedstrijd tegen TOP Oss goed voor drie treffers, zit ook bij de selectie die in Monte Carlo een voorsprong van 1-0 verdedigt.

AS Monaco

In de aanloop van de laatste hindernis richting de kwartfinale van de Champions League verkeert AS Monaco niet in grote vorm. De finalist van de laatste editie van het prestigieuze toernooi kwam zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen het Metz niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. AS Monaco wacht al vier competitiewedstrijden vergeefs op een zege.

Thuis

De naar de vierde plaats op de ranglijst afgezakte ploeg presteert voor eigen publiek in de Champions League echter vaak goed. Van de laatste elf duels gingen er maar liefst tien gewonnen. Uitgerekend PSV verraste vorig jaar met een gelijkspel.

Trainer Didier Deschamps van AS Monaco weet nog niet of hij tegen PSV een beroep op zijn eerste doelman kan doen. Flavio Roma kampt met een dijbeenblessure. Hij kan waarschijnlijk wel weer over Chevanton beschikken. De spits ontbrak tijdens de eerste ontmoeting met PSV wegens een blessure.