UTRECHT - De Nederlandse hockeybond heeft bij de internationale hockeyfederatie FIH een voorstel ingediend om eind 2006 de Champions Trophy overdekt te houden in de Amsterdam Arena. De KNHB verwacht op korte termijn uitsluitsel te krijgen over de organisatie van het evenement, dat de FIH nog moet vergeven.

Als de jaarlijkse Champions Trophy volgend jaar in Nederland wordt gehouden, zijn er twee opties. De bond heeft behalve het 'wintervoorstel' ook een plan ingediend om het toernooi in juli te houden in het Wagener Stadion te Amstelveen. De FIH beslist uiteindelijk in welke periode van het jaar de Champions Trophy moet plaatsvinden.

Toewijzing

Bondsdirecteur Johan Wakkie hoopt deze week te horen of de KNHB het toernooi krijgt toegewezen. Een echte voorkeur heeft hij niet. "Aan beide voorstellen zitten voor- en nadelen. In de winter is er weinig concurrentie van andere sport, maar in de zomer kunnen we de Champions Trophy zeker organiseren. Bij de Arena moeten we nog maar afwachten of het past in het voetbalcompetitieprogramma en bovendien moet niemand er bezwaar tegen hebben om in de kerstperiode te hockeyen."

Test

Daarbij zullen in juli de landen komen met hun sterkste afvaardigingen, aangezien het toernooi dan enkele maanden voor het WK een ideale testmogelijkheid is. In december zit het WK erop en komt er nog een WK zaalhockey aan. "Misschien dat sommige landen daar dan prioriteit aan geven", aldus Wakkie.

Kunstgras

Hockeyen in de Arena zou moeten gebeuren op een kunstgrasveld, dat dan speciaal wordt neergelegd. Publicitair is de Champions Trophy eind december ideaal. Met de stadiondirectie heeft de KNHB alles al besproken. "De ArenA vindt het goed", weet Wakkie.