BERGAMO - AC Milan is in de jacht op de Italiaanse voetbaltitel ternauwernood aan puntenverlies ontsnapt. Andrea Pirlo maakte zaterdagavond in Bergamo vier minuten in blessuretijd de winnende treffer tegen Atalanta: 1-2. Jaap Stam speelde de gehele wedstrijd, Clarence Seedorf deed niet mee.

De openingstreffer van Ambrosini in de 72e minuut (0-1) werd direct na de aftrap al beantwoord door de Nigeriaan Makinwa. Een verrassing werd de hekkensluiter - ondanks de kansen daarop - niet gegund. Pirlo's doeltreffende actie, nadat doelman Calderoni een kopbal van Inzaghi niet onder controle had gekregen, was meteen de laatste van de wedstrijd.

Strafschop

Juventus won met dezelfde cijfers bij AS Roma en bleef op gelijke hoogte met Milan. Beide clubs hebben zestig punten. De eindstand van 1-2 was in de Italiaanse hoofdstad al in de eerste helft bereikt. De bezoekers kwamen na tien minuten op voorsprong door Cannavaro. Cassana maakte gelijk. Vlak voor het rustsignaal benutte Del Piero een strafschop. Het zou de winnende treffer blijken.

Remise

Inter handhaafde zich zondag als subtopper door een late overwinning thuis op Lecce. Tot vlak voor het einde leken de Milanezen op de zeventiende remise van dit seizoen af te stevenen. De Braziliaan Adriano verzilverde echter in de 89e minuut een strafschop: 2-1.

Sampdoria behield de derde plaats door een 1-0-winst thuis op het laag geklasseerde Verona. Gasbarroni scoorde in de 82e minuut. De bezoekers misten een kwartier eerder de kans op een voorsprong doordat D'Anna een penalty miste.