KERKRADE - Roda JC heeft zondagmiddag in eigen stadion verloren van FC Twente: 1-2.

Voor Wiljan Vloet lijken de laatste maanden als trainer van Roda JC een martelgang te worden. Door de nederlaag zondag thuis tegen FC Twente is het behalen van Europees voetbal slechts in theorie mogelijk. Maar een ploeg die na de winterstop vier punten haalt uit zeven wedstrijden, speelt een verloren tweede competitiehelft, moest ook Vloet na de blamage in Kerkrade concluderen.

Mirakel

De geplaagde trainer piekert er echter niet over om op te stappen. "Nooit! Ik ben een vechter. Ik denk daar geen moment aan", aldus een felle Vloet na afloop. Hij gaf wel toe dat er een mirakel nodig is om in zijn derde en laatste jaar in Kerkrade afscheid te nemen met UEFA-bekervoetbal.

Punten pakken

Vloet noemde het duel tegen FC Twente, nog ongeslagen na de winterstop, vooraf cruciaal voor Roda JC. "Het is geen kwestie meer van terugblikken of vooruit kijken. We moeten punten pakken."

Te weinig

Dat besef was er bij het Limburgse 'vreemdelingenlegioen' alleen voor rust. De thuisploeg kwam via Koné op 1-0 en had weinig moeite die voorsprong tot aan de rust vast te houden. Vloet: "Maar het was niet hoogstaand." FC Twente deed bovendien veel te weinig voor een ploeg met de kwaliteiten van Cziommer en N'Kufo.

Mis

In de tweede helft ging het al snel mis met Roda JC. Bodnar en Luijpers grepen in de vijftigste minuut zwak in bij een aanval van FC Twente. Bodnar liet Touma op links veel te veel ruimte. Vervolgens kopte Luijpers diens voorzet in de voeten van de tot dan onzichtbare Sjoekov. Hij had geen moeite om doelman Kujovic te passeren: 1-1. De 2-1 van FC Twente kwam opnieuw vanaf de linkerkant. Touma bediende nu N'Kufo: 2-1.

Nederlaag

"Na die 1-1 al waren we volledig de kluts kwijt. Het werd uiteindelijk een dure, zure nederlaag", stelde Vloet. De Limburgers kwamen in de slotfase nog goed weg, omdat Touma en Culina verzuimden er 3-1 van te maken.

Waar Roda JC afhaakt, strijdt FC Twente ineens voor Europees voetbal. Dan moet de ploeg van trainer Rini Coolen wel meer inzet tonen dan in Kerkrade. FC Twente kwam er nu mee weg, maar dat had vooral met de machteloosheid van de tegenstander te maken.