DOETINCHEM - Voor het eerst sinds 28 november van het vorige jaar heeft NAC Breda weer eens een wedstrijd in competitieverband gewonnen. Op de Vijverberg waren de Bredanaars zondag te sterk voor De Graafschap: 0-2. Beide doelpunten werden gemaakt door Diba.

Door de zege lijkt de rust bij NAC voor even teruggekeerd. Trainer Lokhoff stond de laatste weken namelijk behoorlijk onder druk. Na de 3-0-zege op FC Den Bosch eind november, speelde NAC nog maar weinig klaar. Van de laatste negen duels werden er vijf verloren en vier gelijkgespeeld.

Onrust

Vorige week zaterdag leden de Bredanaars zelfs de vierde achtereenvolgende nederlaag. FC Groningen won met 1-4, waarna een groep supporters van NAC verhaal ging halen bij de hoofdingang van het stadion. Een nieuwe nederlaag zou de onrust bij NAC alleen maar verder hebben doen toenemen.

Diba

Dat het niet zo ver kwam, was vooral te danken aan Diba. De rechterspits blonk in de eerste helft uit bij NAC met enkele fraaie acties, waarvan er één resulteerde in een doelpunt. Rigters stuitte op doelman Van Dijk, waarna Diba met een bekeken lob van afstand de score opende: 0-1. Ook het tweede doelpunt van Diba was fraai. Na een uur spelen schoot hij een vrije trap via de onderkant van de lat binnen: 0-2.

Zeven punten

Qua veldspel was De Graafschap niets minder, qua doeltreffendheid wel. Voor de Doetinchemmers, die zondag hun 500e wedstrijd in de eredivisie speelden, betekende de nederlaag een einde aan een aardige serie. Uit de laatste drie duels haalde de club zeven punten.

Belangrijk

"Dit is een heel belangrijke zege", besefte uitblinker Diba na afloop. "Als we hadden verloren, was het verschil met De Graafschap nog maar zes punten geweest, nu zijn het er weer twaalf. Naar beneden hoeven we nu voorlopig niet meer te kijken."

Ook trainer Lokhoff was opgelucht. "Het was alweer een tijdje geleden dat we gewonnen hebben. Dit geeft vertrouwen. Niet alleen de drie punten, maar ook het veldspel. Dat was bij vlagen zeer aardig."