LONDEN - Met Chelsea gaat het de laatste weken misschien niet meer zo florissant, zaterdag werden wel weer drie punten aan het toch al vrolijke totaal toegevoegd (71 uit 28 duels). Mateja Kezman redde zijn Londense werkgever in Norwich. De voormalige PSV'er scoorde op een moment dat Chelsea door de gelijkmaker van McKenzie (1-1) even in de verdrukking dreigde te komen tegen City. Ricardo Carvalho bepaalde de eindstand op 1-3.

De overgebleven concurrenten presteren te wisselvallig om nog serieus aanspraak te kunnen maken op de Engelse titel. Arsenal maakte zaterdagmiddag weliswaar geen fout tegen Portsmouth (3-0), maar Manchester United liet in Londen twee punten liggen bij Crystal Palace. Er werd daar niet gescoord.

Van Persie

Bij Arsenal had Robin van Persie zijn schorsing van één wedstrijd er opzitten, trainer Wenger nam hem de onnodige rode kaart tegen Southampton dermate kwalijk dat hij de voormalige Feyenoorder voor straf tot het laatste kwartier op de reservebank parkeerde.

Quincy Owusu-Abeyie

Zijn andere Nederlandse jeugdinternational, de 18-jarige Quincy Owusu-Abeyie (ex-Ajax), mocht het in diens plaats proberen in de basis. Daarin ontbrak Dennis Bergkamp door een schorsing. De weer fitte Henry maakte daarentegen zijn rentree. En hoe. De Fransman verzorgde de gehele productie van de Gunners en schroefde zijn seizoentotaal op tot 22.

Manchester United

Bij Manchester United genoten Rooney, Cristiano Ronaldo en Scholes rust met het oog op de return tegen AC Milan. Ook zonder hen waren de bezoekers beter. Enig fortuin ontbrak echter. Roy Keane werd van scoren afgehouden door een twijfelachtig gevlag wegens buitenspel. Palace's Hongaarse doelman Kiraly voorkwam met een onwaarschijnlijke redding een zekere treffer van Ruud van Nistelrooij. De Londense ploeg speelde bijna een half uur met tien man. De Griek Lakis kreeg rood.

Spurs

Martin Jol verloor met de Spurs bij degradatiekandiaat Southampton: 1-0. De treffer van Quashie betekende voor Southampton weer iets meer drijfvermogen in de worsteling om boven te blijven in de Premier League.